Bingovarianter

Den variant som är beskriven ovan är den vanligaste bingo varianten. Men det finns även två andra vanliga varianter som ofta spelas, framförallt i onlinebingo. Det är mönsterbingo och variantbingo.

I Variantbingo så använder man sig av en bingobricka som har tre vanliga bingobrickor staplade under varandra. En sådan bricka har alltså totalt 75 nummer så samtliga nummer finns med. I övrigt är även dessa nummer ordnade under B-I-N-G-O. Spelet påminner om klassisk bingo med en stor skillnad. När en spelare fått en rad så slutar inte spelet, utan man fortsätter och spelare vidare om två rader, tre rader och så vidare. På så vis är det fem vinnare per omgång. Variantbingo har därmed fler vinstchanser och spelet pågår också längre än klassisk bingo, så det roliga varar alltså lite längre med Variantbingo.

I Mönsterbingo så krävs det inte en rad för att vinna, utan det kan vara ett speciellt mönster som ska markeras för att man ska vinna. Vilket mönster man spelar om varierar mellan omgångarna och även svårighetsgraden skiljer sig åt beroende på vilket mönster man ska ha. Exempel på mönster kan vara en bokstav, en siffra, en diamant, ett kryss eller en fyrkant. Mönsterbingo är alltså inget fem i rad spel, men det är en omtyckt variant av bingo.

Vill du spela bingo? Klicka här